Vacature Financial Controller

Over de functie

Als Financial Controller ben je verantwoordelijk voor het opstellen en analyseren van periodieke rapportages voor de group en de werkmaatschappijen in Nederland, Roemenië en Maleisië. Samen met de manager Finance & Control analyseer je de rapportages, kijk je naar de toekomst en neem je conclusies waar je advies over uitbrengt. Je vervult een sleutelrol in de jaarlijkse audit door de externe accountant. Samen met de administrateur rapporteer je aan de manager Finance & control. 

Tot de kernverantwoordelijkheden behoren:

 • Management periodiek voorzien van juiste en tijdige rapportages ten aanzien van verkoop- & financiële resultaten, forecasts en cashflow inclusief analyse en mogelijke acties;
 • Financial controlling;
 • Opstellen van budgetten;
 • Het mede opstellen van de (geconsolideerde) jaarrekeningen en zorgdragen voor een accountants proof dossier;
 • Het inzichtelijk en beheersbaar maken van project- en productiekosten, kostprijzen en marges, onderhanden werk, voorraadwaarderingen, werkkapitaalbehoefte;
 • In kaart brengen van het werkkapitaal en solide cashflow voorspellingen;
 • Het deelnemen in het implementatie traject van een nieuwe solide ERP oplossing;
 • Vervangen van de Manager Finance & Control bij diens afwezigheid;
 • Mogelijk contactpersoon richting externe partijen, zoals belasting- en overheidsdiensten, accountant, en banken;
 • Adviseren bij vaktechnische vraagstukken IFRS (International Financial Reporting Standards), lokale GAAP (General Accepted Accounting Principles) en position papers ten behoeve van de accountant.

Jouw profiel

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO/WO opleiding in Accountancy, Financiën, Economie of aanverwant vakgebied en het liefst enige werkervaring als financial in een internationaal georiënteerd productiebedrijf, echter als starter wordt je ook van harte uitgenodigd om te reageren.
 • Je bent analytisch sterk, hebt aandacht voor details en beschikt over een probleemoplossend vermogen.
 • Je bent een expert in boekhoud & financiële analyse software (inclusief database-interfaces) en Excel.
 • Je bent proactief, werkt gestructureerd en je hebt het vermogen om gefocust te blijven op doelen in een complexe omgeving.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om anderen te beïnvloeden, te leiden, te coachen en te ontwikkelen.
 • Je beheerst de Engelse en Nederlandse taal vloeiend, zowel mondeling en schriftelijk.
 • Je past in de hands-on cultuur, waarbij open en helder met elkaar wordt gecommuniceerd.
 • Verder ben je bereid om incidenteel internationaal te reizen om onze vestigingen te bezoeken.

Wat heeft Rubitech te bieden

Een fulltime baan in het compacte team van 10 medewerkers in Steenwijk. Rubitech is een hechte internationale organisatie met een klantenbasis in Europa en met productie faciliteiten in Maleisië en Roemenië. Rubitech is een open en dynamische organisatie, gekenmerkt door korte lijnen tussen de betrokkenen, management en aandeelhouders. Je ontvangt een contract voor onbepaalde tijd met een marktconform salaris, goede secundaire voorwaarden en volop mogelijkheden om je ontwikkelen. Je werkt gemakkelijk vanuit huis of ons modern ingerichte kantoor dat goed bereikbaar is naast de snelweg A32 en dichtbij het intercity treinstation.

Over ons

Rubitech is een gezond en groeiend bedrijf dat zich sinds de oprichting in 1983 heeft ontwikkeld tot een begrip als business to business toeleverancier van hoogwaardig afgewerkte aluminium spuitgietdelen en LED-verlichting voor industriële en zware toepassingen. Onze specialiteiten zijn gasdichte, esthetische, gecoate delen voor toepassing in o.a. kantoor-, huishoudelijke en industriële apparatuur, verwarming en verlichting. Onder het motto “Brighten up” bieden we onze internationale klanten een totaaloplossing. Van idee naar ontwerp, prototype, gereedschappen, vrijgave, massaproductie naar klantspecifieke logistieke oplossingen. Met een totaal team van circa 150 medewerkers verdeeld over het hoofdkantoor in Nederland, een fabriek in Roemenië en een supply center in Maleisië, bieden we onze klanten een specifieke product- en logistieke oplossing vanuit één van de internationale productie- of voorraadlocaties.

Solliciteren

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een up-to-date CV of bel ons.

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je bellen of mailen naar Wilfried Kolleman, manager finance & control.

Telefoonnummer +31 (0) 6 21526522
Email: wilfried.kolleman@rubitech.com

Follow us